dinsdag 4 april 2017

Lessen in de studio

14 April trouwen vrienden van me, dan is de studio op vrijdag gesloten!

Steeds meer mensen letten gelukkig op de impact van hun leven op de wereld. 
Daar kan je met je aankopen en keuzes echt wel wat aan doen. Je bewust worden kan met de informatie die overal te vinden is, over werkomstandigheden van de mensen die iets produceren te maken hebben, of met de invloed van allerlei materialen op het milieu.  
De kledingindustrie heeft niet voor niets een hele slechte naam gekregen op dat gebied.
Zodra je er meer bewust van wordt wil je best wat doen, maar waar begin je?

Repareren

Natuurlijk is het duurzaam om je kleding te repareren. 
Verder kan het gewoon heel leuk zijn om zelf dingen te maken 
Je kunt dan zelf je de materialen kiezen en maat en model.

We hebben bijvoorbeeld een prachtig biologisch Belgisch Libeco linnen in de studio te koop waar je van alles mee kan doen.


diverse manieren om handmatig de biologische linnen te bewerken.Als je dat wilt leren, op woensdag en donderdagavond is er nog plaats voor leerlingen. 
Je kunt per les afspreken of je komt. Maar plan het wel op tijd want ik heb plaats voor max 4 personen per avond, soms iets meer als Caitlin ook les kan geven.

De les is gericht op wat jij zelf graag wilt leren. Het kan behalve naaien ook repareren, haken, breien, of bijvoorbeeld stoffen bewerken/versieren zijn. Zelfs plantaardig verven kan in overleg op deze avonden.
De les is van 19:30-21:30 uur met koffie/thee en iets lekkers.

Caitlin geeft nog steeds spinlessen en is gespecialiseerde in Alpaca spinnen.
#ecotextilestudio #hardinxveld

DagworkshopsVoor mensen die plantaardig willen verven, of meer hulp bij een groot project willen hebben, (hulp bij je studie, of misschien als je een mooi kostuum of kleding wilt maken voor een festival of gewoon om te dragen)  is er nu de mogelijkheid om een hele dag of zelfs twee dagen te komen.
Een hele dag privéles waarbij ik de les speciaal voor je voorbereidt en je zoveel mogelijk kennis geef waar je behoefte aan hebt kost 100 euro incl. biologische koffie/thee en lunch

Kom je met twee personen dan betaal je samen 150,= Euro (75,=pp), met drie 180,= Euro (60.=pp) en met vier 200,= Euro (50,= pp)
#plantdye #logwood , Ph sensitive

Een deel van de materialen is inbegrepen. Wil je meer dan testen/leren dan kunnen er in overleg kosten bijkomen voor materialen/verf.
Ook hier, geef goed aan wat je wilt leren zodat ik de dag/dagen een goede indeling kan geven en voorbereiden. En aan de hand van je wensen materialen kan bestellen mocht dat nodig zijn.

Deze dagen zijn mogelijk op dinsdag, woensdag en donderdag en soms op verzoek op zondag en maandag.

Overnachten in Villa Riversong

Een overnachting in ons vakantiehuis hier vlakbij aan riviertje de Giessen met (biologisch) avondeten en ontbijt (en een stapel boeken of een textielvideo) kost p.p 60,= per nacht. Ik ga dan gezellig met jullie mee daar slapen en je hebt dan ook gelijk vervoer heen en weer.

Zo kan je als je ver weg woont ook twee of meer dagen komen.

#villaRiversong #ecotextilestudio

#villaRiversong #ecotextilestudio

Open studio en verkoop materialen:

 Natuurlijk kun je ook altijd onze boeken komen inkijken tijdens de open dagen in de studio. Iedere vrijdag van 9:00-18:00 uur en zaterdag van 9:00-17:00 uur. (als je van ver komt, bel of e-mail even voor de zekerheid! Ik heb geen vervanging en er kan altijd iets gebeuren)

Onze studio is hier: Peulenstraat 228, 3371 AS Hardinxveld-Giessendam (Zuid-Holland, tussen Sliedrecht en Gorinchem aan A15) treinstation 3 min. lopen.

Wil je deze berichten graag per e-mail ontvangen? Vergeet dan niet om rechts bovenin de zijbalk  je e-mail in te vullen. Je krijgt dan een (Engelstalige) bevestiging en daar klik je op de blauwe link om je aanmelding te bevestigen. Dat kan je natuurlijk ook altijd weer uitzetten door te klikken op een link onderaan iedere e-mail die je krijgt.

Heb je vragen of opmerkingen laat ze me weten! Hier als reactie of via info@marijkebongers.nl 

En delen met mensen die interesse kunnen hebben is altijd fijn. (er staan onder het bericht knopjes om dat eenvoudig te doen)

Geen opmerkingen: