zaterdag 18 februari 2017

Huppelsokken in handgeverfd Ayumi garenHuppelsokken patroon van Evelien Verkerk, garen Ayumi van Eco Textile Studio, gebreid door Floor van Benthem.

Huppelsokken

Floor was zo lief om voor mij de Huppelsokjes van het patroon van Evelien Verkerk te breien in ons Ayumi garen.

Ayumi garen

Voor deze sokken zijn 72 gram Ayumi gebruikt, iets minder dan 50 gram voor de donkere kleur en de rest van de lichte kleur.
Floor heeft sokkennaalden van 3 mm gebruikt, maar de sokken zijn mooi vast en elastisch, ik zou voor het zelfde effect 2,5 mm moeten gebruiken denk ik.
foto: Floor van Benthem


Het garen is behalve in onze studio ook in onze Etsyshop online te vinden. Caitlin heeft al weer wat meer garens gefotografeerd en op de site gezet.
Speciaal voor deze sokken hebben we strengen van 50 gram gemaakt. Wil je de sokken in 1 kleur dan kun je natuurlijk een streng van 100 gram nemen.
Ook is er een variatie in drie kleuren. Die lagen in de studio zo prachtig naast elkaar..

Natuurlijk sokkengaren:

Het Ayumi garen is bedoeld als een sokkengaren zonder synthetische toevoegingen. Het is sterk door de toevoeging van de Ramie en Zijde vezels. Ramie wordt ook wel Chinees linnen genoemd omdat het ook een sterke bastvezel van stengels is.
De zijde, en doordat de verschillende vezels de verf anders opnemen geven het garen een mooie glans.

Wereldwijd:

Marit maakt kleine strengen voor sokkenpakketjes in onze Etsy shop.

Wist u dat we onze bijzondere hand- en plant geverfde garens inmiddels over de hele wereld sturen? Marit heeft net weer twee pakjes voor Amerika naar de post gebracht. Vorige week ging er een pakje naar Zweden.

  Hier de link naar het garen in de shop:
https://www.etsy.com/listing/499589666/two-colors-handdyed-and-plantdye-sock?ref=shop_home_active_1

Patroon:
https://nederlandsgebreid.org/2016/10/26/huppelsokken/patroon%20huppelsokken%20Evelien%20Verkerk
Geen opmerkingen: