donderdag 4 februari 2016

Inzendingen wedstrijd #warmetruiendag2016

Vrijdag 5 februari #warmetruiendag2016

Hier het tweede deel over de wedstrijd van onze studio. Marleen Poldervaart heeft dit jaar de wedstrijd gewonnen. (Zie het vorige bericht!) en hier laat ik nog twee deelnemers van de wedstrijd zien. Volgende keer de laatste twee!
Lezers van onze blog weten inmiddels alles al van Greenchoice #warmtruiendag2016. Maar voor nieuwelingen! HIER is de link naar de site!Inge Leonora-den Ouden in de oude linnen trui.
Een linnentrui die niet goed past wordt uitgehaald. Linnen is een prachtig materiaal dat in Nederland verbouwd kan worden. De teelt van hennep en linnen neemt toe en de verwerking kan ook hier in Noord-Europa gebeuren. Later dit jaar in mijn blogs meer over deze bastvezels waar linnen, brandnetel en hennep toe behoren.
van een laken worden reepjes gescheurd
Een ontwerp voor een trui gemaakt en nagedacht over warmte isolatie


Een slimme "Fair Isle" manier! Door de katoenen reepjes achter het linnen door te laten lopen krijg je een luchtlaagje. De trui wordt dikker zonder erg zwaar te worden.


Uiteindelijk heeft Inge de trui aan een vriendin gegeven.
Ik ken Inge van de facebookgroep Permanet.nl, inmiddels is er voor Permanet ook een website gemaakt en heeft Inge al een blog over #warmetruiendag2016 geschreven.

Dat stukje deel ik hier graag! Ze vertelt over haar keuzes voor plantaardige vezels en hoe de trui tot stand is gekomen. Ook kan je daar meer lezen over Permanet.nl, permacultuur en inspiratie opdoen om bewust te worden van de rijkdom van de natuur.
link: Omdat ik het dilemma van veganisten begrijp wil ik graag de mogelijkheden onderzoeken om tot een warme! trui van liefst lokale plantaardige vezels te komen. De wedstrijd voor volgend jaar zal dus ook daar over gaan. De slimme manier van breien van Inge maakt dat wij hopen dat er meer mensen met dit idee aan de slag gaan waardoor we elkaar verder kunnen inspireren.

Heleen Oomen
na proeflapjes is er een 3-D effect ontstaan

Vervolgens wordt de trui eraan gebreid. Dit is de achterkant.

Als studio waren we vooral onder de indruk van het bijzondere model waar Helleen Oomen ook een patroon voor heeft gemaakt.
De trui is op tijd af, wel geeft Heleen aan de na het blokken het randje onderaan niet meer oprolt. 


Wij vonden dit de mooiste trui om zelf te maken. Ook weten we dat het maken van een patroon heel veel tijd kost. Veel mensen vonden dat deze trui de eerste plaats moest krijgen. De reden dat het niet zo was is onze wedstrijd omschrijving die je HIER nog even na kunt lezen.

Het verslag van Heleen kan je HIER lezen!
We willen ook graag het patroon van Heleen in onze studio en Etsy shop verkopen.

2 opmerkingen:

Inge Leonora-den Ouden zei

Prachtig, die trui van Heleen, met dat 3-D effect rond de hals!

Cindy Stinesen zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.