donderdag 15 oktober 2015

Schaapskooi Ottoland en meer


Zaterdag 17 oktober

Zaterdag in Schaapskooi Ottoland geef ik mini "workshops", een kleine kennismaking met wat ik de afgelopen jaren uit de boeken en deze zomer in Schotland geleerd heb van India Flint . 

Ik weet dat "textielvrouwen" zich snel verliezen in een techniek en daarbij "vergeten" om voor veiligheid en omgeving te zorgen. Omdat het maar "zo'n klein beetje is" 

Precies op tijd komt deze belangrijke post van India over veiligheid en eco! Ze legt nog een keer precies uit hoe het nu zit met ijzer. Lees ook de comments, waar ze het nog duidelijker maakt. 
http://prophet-of-bloom.blogspot.nl/2015/10/eco-schmecoranting-about-plastic-rust.html?spref=fb

Ik zal een infoblad maken met wat belangrijke lessen die we moeten weten voor we de wondere wereld van het verven en printen met planten betreden. Juist in de beperking is creativiteit belangrijk en de uitdaging die daarin ligt is al "exiting" genoeg en biedt ons een wereld aan experimenteren voor de rest van je leven.

Je kunt niet alles hebben in je leven als je "ECO" wilt werken en leven. Maar wat je kunt hebben is meer dan genoeg om betoverd te raken!
Ow, kleine toevoeging: NIET vergeten je op te geven voor zaterdag. Ik moet het voorbereiden! kosten 10 euro, info@marijkebongers.nl
http://www.schaapskooiottoland.nl/index.php/wol-en-zo-in-de-kooi/workshops/

Caitlin

Veel van jullie hebben het al gezien, Caitlin heeft in AD Drechtsteden gestaan. 

In Ottoland zal ze weer spinnen, haar garens verkopen en ook heeft ze mooie dingen die ze gemaakt heeft te koop. Een aantal daarvan sterk afgeprijsd.

Caitlin geeft ook les in spinnen in onze studio.


Di Gilpin ontwerpster van knitwear en patronen

Jullie hebben nog een klein stukje tegoed van onze heerlijke reis naar Schotland.
De laatste dag voor we terug moesten hebben we de knitwear ontwerpster Di Gilpin in haar studio mogen ontmoeten.

We zijn heel hartelijk ontvangen door haar en haar assistente.


Ze heeft o.a voor het beroemde merk Rowan gewerkt en heeft nu haar eigen garens, patronen en de modellen worden ook in diverse landen verkocht, waar onder bijvoorbeeld Japan.


Ze werken met thuisbreisters en het was heel interessant en gezellig om met hen over garens en breiwerk te paten.


Prachtig vest van de eigen collectie wol, natuurlijk namen we ook wat garens mee naar huis. Het is nog niet te koop voor winkels en studio's maar als die mogelijkheid er komt zijn we graag een van de eersten in Nederland die het gaan verkopen. Ze heeft een heerlijke studio naast haar huis in een oude verbouwde bothy, een stenen huisje.
Tussen het woonhuis en de bothy ligt een beschutte heerlijke tuin.

Hieronder twee leuke films over Di Gipin en haar studio:en de link naar haar site:http://digilpin.com/

Als je dit weer een leuke blog vond deel het dan met anderen. Ook is het leuk als je een reactie achterlaat. Misschien tot ziens op een van onze lessen of in de studio. (kijk naar mogelijkheden in de linker kolom van dit blog)
Niet vergeten, omdat we zaterdag in Ottoland zijn is de studio dicht.Geen opmerkingen: