woensdag 28 januari 2015

INSPIRATIE café en nog meer Warme truien #ikbreimee

Inspiratie-café Donderdag 29 januari 

Deze donderdag is Ingeborg Holster tijdens het inspiratie café aanwezig. Ze heeft onze wedstrijd, en dus een cadeaubon van 50 euro,voor Greenchoice warme truiendag 2015 gewonnen door een prachtige trui van Hollandse wol te maken van haar 14 jaar oude schaapje Madelief gebaseerd op het ontwerp van Carolien Evers van Bedtime for Bonzo. #ikbreimee

Ingeborg legt deze avond ons ook gelijk het door haar gebruikte steekje uit. En we doen even een kabel voor. Daar ziet iedereen altijd tegenop maar is erg makkelijk.


Zaterdag waren we in het prachtige Textielmuseum in Tilburg bij het evenement van warme truiendag en lieten daar zien wat er al aan duurzame Nederlandse wol te koop is. De echte warme truiendag dit jaar is op 6 februari. De bedoeling is dat mensen bewust worden van onnodig gebruik van energie in gebouwen. Door iets aan te trekken dat goed isoleert kan de verwarming overal een paar graadjes lager zonder dat we daar last van hebben. 


Truienles en andere lessen:Verder zijn onze truien te zien en te passen die we voor het evenement hebben gemaakt.
Deze truien gaan we ook voor dit blog fotograferen. Het viel ons erg mee om truien te maken, en zijn nu helemaal om! Je kunt stap voor stap mee breien aan de hand van onze uitleg hier, of op les komen.


Eco textiellessen

Voor de eco textiellessen ben ik bezig een soort online agenda aan te maken. Daar kan je voortaan op aangeven of je komt en wat je in ieder geval wil doen. Je hoort hierover snel meer.
Tijdens deze lessen leer je helemaal op maat en naar eigen wens. Dat kan bv. spinnen, breien, haken of naaien zijn. Vooral ook je eigen kleding/textiel repareren, veranderen of namaken is een handig onderdeel van deze lessen.
heb je vragen? stuur dan even een e-mail naar info@marijkebongers.nl dat is voor mij het fijnste. Ben je niet van het e-mailen? Bellen kan ook nog steeds 0184-617940


Geen opmerkingen: