woensdag 24 december 2014

Wedstrijd en meebreien voor Greenchoice Warme Truiendag 2015


ZATERDAG 27 December:


Kom je ook meebreien of spinnen?14:00-16:00 uur ‪#‎warmetruiendag 2015 meebrei middag.
Wij kunnen je iedere zaterdag helpen met de trui van 2015

Op 27 December kan je komen spinnen of breien, we helpen beginners met losjes opzetten, boordsteek en tricotsteek, dan kan je thuis voorlopig weer verder. De middag is gratis, wel vragen we een kleine bijdrage voor de koffie en thee met lekkers die je in ons keukentje zelf kunt pakken. (even doorgeven als je komt op info@marijkebongers.nl ovv warme truiendag 2015 )

WAAROM?

Al een aantal jaren is er #warmetruiendag . Dit jaar is er een breipatroon gemaakt met een hippe wollentrui ontworpen door Carolien Evers. Superleuk model! Het viel me alleen op dat die van in Finland gesponnen wol is gemaakt, maar dat de Merino misschien wel de hele wereld heeft over gereisd. En dat je de wol in Finland kan bestellen, maar dat wij ook prachtige wol in Nederland hebben.

HOLLANDSE WOL

Ik zit midden in de ontwikkelingen in Nederland om wol van "in Nederland wonende" schapen niet meer te verspillen , te verbranden of voor nog geen stuiver naar China te sturen. Grootschalig wol kopen uit Nederland is nog niet mogelijk, maar daar wordt hard aan gewerkt. Achter de schermen zijn er al contacten gelegd om te kijken of dat volgend jaar al wel kan. Er zijn een aantal initiatieven die Nederlandse wol kleinschaliger in het buitenland laten spinnen. Dat is al heel mooi. Die wol komt van schapen uit Nederland.
Dankzij Saskia van Uilenstad WolenSchapen en onze contacten via Wools.nu heb ik vanaf zaterdag toch een flinke hoeveelheid mooie dikke Nederlandse Poll Dorset wol in de studio! We gaan er zelf een gave dip-dye trui van maken en de wol zal ook via onze studio te koop zijn. Zodra ik alles op een rijtje heb komt de wol ook online te koop. Volgende week komt er nog meer wol binnen, waaronder een mooie zachte voor de kindertrui.


WEDSTIJD VAN ONZE STUDIO


Wie doet mee met de uitdaging om DE Greenchoice warme truiendag 2015 trui nog op tijd af te krijgen in Hollandse wol? Dat kan dus van wol die je koopt of zelf gesponnen hebt en afkomstig is van Hollandse schapen. Je gaat uit van het patroon maar je mag wel creatieve variaties verzinnen.

JE VERHAAL

Jouw verhaal maakt je trui uniek! Houd daarom het proces bij met foto's en schrijf op, met welke Hollandse wol je hem maakt, hoe lang je erover deed je en alles wat deze trui zo waardevol maakt. Het verslag van het maken van de warmewintertrui 2015 en je verhaal deel je op mijn groep "What to do with all the wool" of via e-mail info@marijkebongers.nl en dan zet ik het op facebook.

BEROEMD

Behalve een gave warme trui en hulp bij het breien kan het je ook beroemd maken  (of nog beroemder) Tijdens de landelijke campagne werken we samen met de mensen van Greenchoice Warmetruiendag. We zorgen voor veel publiciteit. Ook een goede manier om bijvoorbeeld je favoriete Schaapskooi te promoten.


PRIJS

De prijs is een cadeaubon van 50,= euro van onze studio en eeuwige roem.

WANNEER:

Greenchoice warmtruiendag 2015 is 6 Februari, dan zetten we allemaal de verwarming een paar graden lager. Door de warme trui is heb je het toch lekker warm. De meebreiers moeten dus dan liefst ook klaar zijn. Voor de wedstrijd moeten de genomineerde truien uiterlijk 23 januari om 21:00 uur in onze studio binnen zijn. Houd zaterdag 24 januari vast vrij voor de prijsuitreiking. Dat kan weleens een mooi evenement worden, maar daarover later meer.


MEE BREIEN

Verder zal iedere zaterdagmiddag 14:00-16:00 uur en tijdens het inspiratie cafĂ© op de laatste donderdag van de maand januari in het teken komen te staan van deze trui. Dan kan je komen breien en vragen stellen. 

Dat is 29 januari. 19:30-21:30 uur 

(even doorgeven via info@marijkebongers.nl ovv: warmetruiendag 2015 als je komt ivm stoelen en koffie.)

PS: veganisten mogen met hergebruikt materiaal uit Nederland meedoen!
Het patroon:

http://www.warmetruiendag.nl/toolbox/trui-2015


De site over de activiteiten:

Hollandse wol:

Geen opmerkingen: