dinsdag 23 april 2013

donderdag 25 April, ochtend en avond haakcafe!


Ik heb veel plezier met mijn nieuwe inklapbare Ashford weefraam! Geen spijt van de aankoop en dus ook te koop via onze studio. Net als de Ashford spinnenwielen trouwens.


 Regelmatig nieuwe verfbaden, dit moet een extra frisse versie van een kinderjurkje worden. Prachtig katoenen Nothingham Lace wat ik ooit inkocht voor de zijde bruidskleding die ik vroeger maakte. Even eng om te verven, net als de zachte Liberty katoen die ik in Londen kocht en de zachte alpaca garens. Maar ben heel blij met de resultaten!


Voor het Schaapscheerdersfeest en gewoon voor de studio zijn we ook aan het verven. We maken kleine handgeverfde verpakkingen zodat je zelf ook zo'n variatie in materialen aan kan brengen zonder overal hele bollen van te moeten kopen. Caitlin gaat tijdens het Schaapscheerdersfeest (20 mei) custom made garens maken. Je zoekt de materialen zelf uit, zeg of je er strikjes in wilt en hoe dik het moet worden en ze spint je eigen idee waar je bij staat! 
Kijk voor laatste info Schaapscheerdersfeest hier:

Ook Caitlin is opeens verslingerd aan weven, ze is verbaasd hoe leuk ze het vind. En is druk bezig met een cadeau voor een vriendin van Zangwerkplaats die bijna jarig is. Alle blauwen komen iets te blauw over, het is meer een mintgroen in allerlei schakeringen. Dus toch nog even in het echt komen zien dit weekend!

Haakcafé is donderdag 25 April van 9:30- 12:30 en 19:30-21:30 uur. koffie en thee 1,50 voor onze goede doelen. Verder gratis, en natuurlijk kan je ook breien, spinnen, of boekjes kijken! Tot ziens?
xxx
Caitlin en Marijke