maandag 30 oktober 2017

3 & 4 november vakantie en Verslag Fair Fashion Festival 2017 Utrecht

22 oktober Utrecht #FFF

Vorige week was het fair fashion festival in Utrecht.
Een vol programma, met shows, lezingen, workshops en muziek op een mooie locatie midden in Utrecht.

Imme en ik gingen vroeg op pad om de laatste dingen van onze kleine fair trade collectie te brengen en te zorgen dat alles klaar hing en duidelijk was.
Ik was heel blij met de hulp van Imme omdat Caitlin druk is met haar studie.

Onze modellen waren onderdeel van de Couture/High End show die zowel aan het begin als aan het eind van het festival geshowd werd.

Het fair fashion festival is op initiatief van Young and Fair en wordt helemaal door een grote groep vooral jonge vrijwilligers georganiseerd.

Veel studenten die dit naast hun opleiding voor elkaar hebben gekregen. Bedankt en complimenten!

Hier een filmpje van de show waar onze modellen in te zien waren. Later meer over de bijzondere duurzame en fair trade materialen en keuzes die we maken met ons werk.

Dank je Upcycled voor dit filmpje van de hele show en ook nog voor dit kortere filmpje helemaal over ons met het bericht erbij:  https://www.facebook.com/Upcycledtassen/videos/1919387081435510/

Hoe werkt het?:

Voor nu vast: De showmodellen van de bruidsjaponnen / bruidsoutfits zijn op afspraak te passen in onze studio.
We kunnen een outfit helemaal op maat maken, van goede kwaliteit biologische en fair trade stoffen, hand- en plant geverfd en meerdere door pas momenten en styling adviezen, dan moet je rekening houden met een begin prijs van ca. € 2000,=

Bedrag hangt helemaal af van je keuze en de hoeveelheid werk die het met zich meebrengt.

De kleding wordt helemaal lokaal, zonder kinderarbeid door mij en soms met hulp  van (door mij geselecteerde) lokale vakmensen gemaakt

Bedenk wel dat veel van wat we maken door gedragen kan worden. Dat maakt het ook een investering voor je toekomst (wel zo duurzaam) Het maar 1 keer dragen van je bruidsjapon is maar iets van de laatste 50 jaar. Misschien is het weer tijd om die gewoonte eens te overdenken.

#FFF #ecotextilestudio #groenehartwol

Tule onderrok huren:

Kies je voor een baljurk met wijde tule rok dan is er bij ons de mogelijkheid om een of meerdere onderrok(ken) te huren. Wij willen geen synthetische stoffen meer inkopen omdat ze van eindige grondstoffen gemaakt zijn en bijdragen aan de plasticsoep.

Maar er is nog zoveel materiaal dat hergebruikt kan worden (bijvoorbeeld van 1 keer eerder gedragen bruidsjaponnen) dat het niet nodig is om daarom niet de jurk van je dromen te kunnen dragen.
Na gebruik wassen we de rok met biologisch wasmiddel met de hand en speciaal voor je dag zorgen we dat de rokken precies op lengte zijn en jou passen op de dag dat jij ze draagt.

Haarsieraad:

Ook je haarsieraad kan speciaal voor je gemaakt worden door Annemarie van Noordennen. Met gebruik van materialen van je keuze.

Ook hier weer een bevlogen kunstenaar met een passie van ons eigen dorp en geen kinderarbeid in China of Bangladesh.
De kosten voor een haar sieraad zoals op de foto, uniek en handgemaakt met echte zoetwaterparels  komt ongeveer op € 150,= (incl. 21% BTW)

Ook hier:  prijzen zijn in overleg en afhankelijk van de gekozen technieken en materialen.
#FFF #fairfashionfestival 2017 Utrecht #ecotextilestudio #annemarievannoordennen

DIY do it yourself, zelf maken

We zouden geen Eco Textile Studio meer zijn als we je niet zouden willen helpen om ook je bruidsjapon zelf of door een familielid te laten maken.
We verkopen alles wat je er voor nodig hebt, je kunt ook vooraf passen (maak hiervoor een pas afspraak, bij aankoop van materialen krijg je de kosten als korting) en we kunnen het patroon voor je aanpassen.

Tegen betaling kan je zoveel privé pas afspraken maken als je nodig hebt en kan je hulp krijgen bij het door passen of bij moeilijke momenten. Dit maakt het een stuk minder spannend voor degene die deze eervolle taak op zich mag nemen.

Ook kunnen we in geval van nood als backup fungeren om eventueel de jurk af te maken. Prijzen hiervoor zijn afhankelijk van de hoeveelheid werk, maar dat spreekt voor zich.

Fairtrade in Nederland

In Nederland dingen met de hand maken zijn in de meeste gevallen niet fair trade te noemen. Wij en andere makers in Nederland kunnen meestal niet het minimum loon per uur vragen. Maar we werken met mensen die dit weten en hier zelf voor kunnen kiezen en werken bovendien eerlijk en geven onze inkomsten netjes op. We kiezen voor een prijs die we op dit moment zo fair mogelijk vinden. Omdat we trots zijn op ons vak en hier graag aan werken.

Heb je vragen over de prijzen dan leggen we graag in meer detail uit hoe onze vraagprijs in elkaar zit. We zijn ervan overtuigd dat je dan niet het idee krijgt dat we teveel vragen.

Dat neemt niet weg dat we ondertussen zoeken naar meer eerlijke mogelijkheden, om ons mooie vak door te geven, en ook om aan een faire toekomst te werken voor jonge mensen en anderen die in deze richting willen werken.

foto: de duurzame student #FFF #fairfashionfestival 2017 Utrecht #ecotextilestudio

Vakantie 3 & 4 november

Na een grote beurs en een modeshow ben ik even toe aan vakantie. Ik ga een poosje naar ons vakantiehuisje en daar lekker in de tuin werken, wandelen en lezen.
Daarom is de studio komend weekend gesloten.

2 opmerkingen:

Saskia van Herwaarden zei

het was prachtig Marijke, werkelijk prachtig

marijke Bongers zei

@Saskia van Herwaarden, dank je Saskia! Zo leuk dat jullie er waren!
xxx