woensdag 3 mei 2017

In het KOMPAS en naar Engeland voor linnen bewerken.

#makelight of our Instagrampage

KOMPAS


Onze studio staat deze week in het Kompas, onze plaatselijke krant.
Heel fijn deze aandacht voor de studio. Het blijft ingewikkeld om het op onze eigenwijze manier allemaal financieel draaiende te houden. Maar daar staan veel andere beloningen tegenover. http://hetkompashardinxveld-giessendam.nl/lokaal/marijke-bongers-naait-duurzaam-236267

#susiegillespie #weaving

Susie Gillespie 

Van 4-14 mei is de studio gesloten omdat ik in Engeland bij Susie Gillespie ga leren linnen bewerken en weven. Ik geef tijdens deze 5 daagse textiel "residency" de lessen plantaardig verven van cellulose vezels (plantaardige vezels, wat linnen is, namelijk  van de stengels van vlasplanten)
Susie woont vlak bij de kust in South Devon waar meerdere kunstenaars wonen op een biologische boerderij. Je kunt er hier meer over vinden: http://www.susiegillespie.com/

2 opmerkingen:

kitty zei

Ik ben pas geleden nog naar het vlas/suiker museum in Klundert geweest lieten ze zien he ze het vlas bewerkte in de jaren heen zeer interessant om te zien.

marijke Bongers zei

Leuk Kitty, ja er is nog genoeg te leren over linnen in Nederland, Belgiƫ en Noord-Frankrijk. Maar dit zag er zo heerlijk en inspirerend uit!