donderdag 23 juli 2015

ons mooie huisje in Lanark

tijdens onze wandeling kwamen we dit huis tegen, mooi die boog van bomen!

Op een bankje met uitzicht op New Lanark even uitrusten. Caitlin heeft haar pas gemaakte trui van Moonshine Juniper Moon Farm en een heerlijke sjaal van Great Herriot ook van Juniper Moon Farm. De babyalpaca is superzacht. Ze breit aan een trui met halflange mouwen van hetzelfde garen.

New Lanark een katoen spinnerij met bijzondere geschiedenis.

In plaats van koffie in het drukke lawaaierige café en kostbare entree van de in onze ogen wat toeristische mill een afternoon tea in de lounge van het hotel. Heerlijk daar!

niet meer te zien: bruin brood met Cheddar en een soort uien chutney, mmmmm
Interessant verhaal van de droom van de eerste oprichter van de fabriek. Scholing, muziek en dans waren een belangrijk onderdeel van het leven van iedereen die bij de mill werkte.

21 Juli, Lanark

De boottocht en de reis is goed gegaan. Het links rijden is wel wat spannend. Op de heenweg naar onze cottage zijn we in Carlisle gestopt om wat eten te kopen voor de avond en een boek voor ons allebei. Voor mij Outlander van Diana Gabaldon en voor Caitlin Thief's  Magic van Trudi Canavan.
http://www.dianagabaldon.com/

Het huisje is prachtig met mooie gordijnen en bekleding. Er nieuw en verzorgd met hoge plafonds en oude ornamenten. Midden in Lanark maar toch erg rustig en stil. We zitten aan een soort binnenplaatsje. De eerste avond op zoek naar een familie Pub. Daar hebben we een kop koffie genomen.

22 Juli Lanark

We beginnen de dag met een wandelingetje naar de Lidl. Maar er blijkt tegenover de Lidl een heerlijke deli te zitten. Zelfs pukha thee verkopen ze! We drinken er koffie en kijken goed hoe de etalage als koffie zitje is benut. Doen nieuwe ideeen voor de studio op.
Later gaan we op weg naar de mill New Lanark. Een pittige (voor mij dan he!) bergachtige wandeling. We kijken wat rond maar de wol in de winkel en het café valt wat tegen (zwaar verwende breisters inderdaad!) en besluiten in de plaats van de vrij drukke toeristische toer en entree eens in het hotel te gaan kijken. Een prachtige rustige lounge met heerlijke banken en stoelen. Het was niet moeilijk om ons over te halen. Later zijn we nog even om het complex met de bijzondere geschiedenis gelopen naar de watervallen en zijn de terugweg gaan lopen. We hadden eten in huis van de deli en hebben een rustige avond gehad.
http://www.newlanark.org/learningzone/newlanarkcasestudy.php


New Lanark met links een deel van de waterval1 opmerking:

Inge Blankenstein zei

Leuk blog, Marijke! Veel plezier nog samen met Caitlin!