vrijdag 5 juni 2015

Verven met walnoot voor feestjes in een hooiberg.

Voorkoken met soda, walnoot bolster voor weken, koken en dan alles nog een keer koken.

Wat is De Blauwe theepot?

Deze week had ik een afspraak met Bertine van de Blauwe theepot  Ze organiseren High teas voor vrijgezellen-, zussen- of vriendinnenfeestjes. Om er een mooi gevulde dag van te maken zijn ze op zoek naar wat verschillende activiteiten die een leuke aanvulling zijn in hun mooi verbouwde hooiberg of onder de veranda aan het water. 
Ook gelijk even wat eco print proefjes. 
De tijd is natuurlijk minder lang dan bij een gewone workshop en het zou leuk zijn als de deelnemers met iets dat klaar is naar huis kunnen gaan. Op mijn tafel en in de etalage staan mijn potten met plantaardige verf en zo kwamen we op het idee om een les t-shirt versieren en verven te organiseren.
T-shirts uitproberen voor feestjes bij de Blauwe Theepot en het hippiefestival
Omdat ik zelf ook met kleding en verven bezig ben sluit dit heel mooi aan en kunnen mijn proeven natuurlijk verven ook voor mezelf en voor het hippiefestival een leuke aanvulling zijn.

alles lekker buiten drogen met dat mooie weer.
 Het is altijd wel grappig om te zien hoe verschillend van kleur natuurlijke planten verven op verschillende grondstoffen. In het garen zit wol en zijde. Dat gaat veel makkelijker. Omdat de tijd met de les beperkt zal zijn heb ik het borduren eenvoudig gehouden. En een klein rondje gehaakt en op het shirt gezet.
Natuurlijke verf van walnoten bolsters verf ieder draadje en stofje verschillend.

Ook kantjes en zijde meegeverfd, voor het maken van bloemcorsages, armbandjes of meer versieringen op shirts.

 Gisteren had ik ook al op verzoek van een klant wat blauw geverfd. Nog niet met echte Indigo. Ik moet nog steeds een vat opstarten. Maar de kleur is precies hoe ik hem wilde.
De komende week komen de hand-geverfde garens weer op Etsy.

Vind je dit berichtje leuk en/of inspirerend deel je het dan even?

xxx
Marijke Bongers
Geen opmerkingen: