vrijdag 11 oktober 2013

Workshop kant breien donderdag 17 oktober en Woolness viert feest in onze studio zaterdag 19 oktoberWorkshop kantbreien

Donderdagavond 17 oktober 2013 van 19:00-22:30 uur.
incl.oefenmaterialen, koffie of thee en iets lekkers.
exclusief materiaal voor sjaal, zodat je daar een eigen keuze in kan maken.
prijs: 19,95 euro
Voorkennis die nodig is: 
gewoon opzetten, recht en averecht kunnen breien
opgeven: info@marijkebongers.nl
of bellen: 0184-617940

Tijdens de workshop leer je de speciale sjaal-opzet in de hals, en een aantal verschillende kant-steken. 
Je werkt in een wat dikker proefgaren en krijgt uitleg over hoe je thuis verder kunt gaan.


Het patroon Summer Flies is een goede keuze om mee te beginnen omdat dit kant-breien aan de achterkant gewoon averecht gebreid wordt. 

In de les worden ook uitgelegd waar je tegenwoordig makkelijke patronen kunt vinden en krijg je een beginnetje over breien van Engelstalige patronen. Het patroon is in het Engels met een vertaling erbij. Zo leer je toch al wat engelse afkortingen waardoor het in de toekomst makkelijker word om een enorme hoeveelheid patronen gratis te vinden op de computer. 

Voorkennis die nodig is: 
gewoon opzetten, recht en averecht kunnen breienFeestje zaterdag 19 oktober 2013

Woolness bestaat 1 jaar en viert het feestje bij ons omdat wij de Flagship store geworden zijn van dit duurzame merk.

Kom je ook lekkere biologische thee drinken en koekjes eten, misschien bakt Caitlin wel wat lekkers ;-)
En op een feestje van ons neem je natuurlijk als je zin hebt zelf ook iets te handwerken mee. Want dat is zo lekker huiselijk en gezellig!
(ow, en Nanda is ook net jarig geweest trouwens)

Doorlopend mini-workshops

En de hele dag kan je de mengborden, de electrische kaardenmolen en de garens uitproberen en geven we doorlopend miniworkshops in afwisselend spinnen, haken, breien, weven als het maar met Woolness materialen is. Neem je gewassen wol mee en probeer gelijk de kaardemolens uit die Maurits zelf bouwt van gerecycled hoogwaardig Lundia hout.

Misschien heb je al kennis gemaakt met Nanda en Maurits op het schaapscheerdersfeest in mei. Ze stonden gezellig naast onze kraam en van het een komt het ander. Zoals we al eerder pilotstore waren van het gerecyclede garen Hoooked Zpagetti, hebben we nu de hele collectie van de Woolness garens te zien en te koop. Ook duurzaam en gerecycled maar dan wat lichter en luxer. En dus geschikt voor weer andere mooie dingen! 

Flagshipstore

Daarmee zijn we gelijk flagshipstore geworden, DE plek in Nederland waar je alle kleuren en soorten Woolness garens en vezels die op dat moment leverbaar zijn in onze studio kunt voelen, bekijken en natuurlijk hulp en adviezen krijgen. Want wij zijn er dol op en hebben sinds we het in huis hebben al wat voorbeelden en patronen gemaakt. Dit nog vrij nieuwe Nederlandse merk Woolness heeft de mooiste duurzame garens in zijde, sari-zijden lint en bananenzijde.
Daarnaast verkopen ze de unieke wol van hun eigen schapen en wel van een bijzonder niet vaak voorkomend ras, de Manx Loaghtan schapen.


Overigens blijven we gewoon ook een grote en mooie collectie van de diverse garens van Hoooked in de studio houden. En verkopen we inmiddels een mooi aanbod van de merken NORO, LOPI,Mirasol, Debbie Bliss en onze eigen collectie mooie alpaca en wol in diverse diktes, soms handgeverfd door ons.

Dus, van harte welkom! iedere vrijdag en zaterdag in onze studio!

Geen opmerkingen: