woensdag 3 juli 2013

Woolness, workshops en lessen!

We zijn officieel de eerst Flagstore van Woolness in Nederland, en dus ook in de wereld.

Vorig weekend heeft Caitlin twee dagen op de Farm en Country Fair in Aalten op de mengborden gedemonstreerd voor Woolness. Ze verkopen naast de prachtige duurzame garens nl. ook door Maurits gemaakte kaardemolens  en mengborden van hergebruikt hout. Nadat we op het Schaapscheerdersfestival al leuke gesprekken over duurzaam en ambachtelijk textiel hebben gehad met Nanda Behari en Maurits Krijger van Woolness hebben we contact gehouden. Ook hebben we samen de Modint conferentie over duurzame toekomst van textiel bezocht. 

Patronen en testen van lintzijde, gerecyclede zijde en bananenzijde...

Zo hebben we in Aalten gelijk maar afspraken gemaakt en zijn we nu de trotse eerste Flagstore van Woolness! Weer is ons mooie Hardinxveld een van de eerste plekken waar een nieuw duurzaam product te koop is en hebben we de gelegenheid om het garen uit te proberen en patronen voor te maken. 
We hebben een prachtige eerste collectie ingekocht van gerecyclede zijde vezels (duurzaam hoogwaardig afval van weven van zijden sari's) zijden lint garen (gescheurde en aan elkaar gezette linten van restanten en hergebruikte zijde) en daarnaast echte Bananenzijde. Dit is geen dierlijke vezel maar is gemaakt van vezels van de bananen plantstam. Voorheen niet gebruikt, maar nu een prachtig duurzaam product dat ook nog zachter is dan echte zijde. Dankzij de glans en de zachtheid is dus toch de naam zijde gekozen. De strengen van 100 gram zijn voor 11,50 Euro te koop in de studio op vrijdag en zaterdag. En natuurlijk kunnen we ze ook opsturen. Bel of mail me even!

De sjaal is heel simpel: 
gemaakt op bamboebreinaalden 9 mm en 18 steken breed. 
De totale lengte moet ik even nakijken maar de materialen zijn:
1 streng 100% gerecycled Silk kleur Champagne
1 streng 100% durable Silk (lint) kleur Oriental Brass
1 streng 100% durable Banana Silk kleur Pearly White
1 streng 100% durable Silk (lint) kleur Driven Snow

En ca. 40 gram zacht handgesponnen rose garen, door Caitlin gemengd op een Woolness mengbord en gesponnen en Navajo getwijnd door Marijke. 


Workshops en lessen

In September begin ik hopelijk opnieuw met lesgeven. 

Kinderstudio donderdagmiddag


De kinderstudio is weer op donderdagmiddag na schooltijd gepland tot ongeveer 17:00 en is telkens een serie van 5 lessen voor 30 Euro. Deze keer is het inclusief materiaal.  Mochten er leerlingen zijn die extra dingen willen maken dan moet dat natuurlijk wel worden betaald, maar dat doen we dan even in overleg met de ouders. De nadruk ligt weer op leren haken en breien, maar in overleg kan er ook nog iets anders bijkomen zoals weven of vilten en naaien zoals bv. een voering in een tasje of etui naaien. Omdat er al een poosje tussen de vorige lessen zit vind ik het fijn als je even opnieuw aangeeft of je (nog) wilt komen. 

Modestudio voor jonge dames dinsdagavond

Op dinsdagavond in September start er weer een modestudio voor jonge meiden (vanaf voortgezet onderwijs en ouder) Ook hier breien en haken, maar ook (eenvoudig) naaien is mogelijk. In overleg maken we bijvoorbeeld een mooi tasje met een voering, leer je een (kant)sjaaltje breien of haak je een hoedje of baret met strik of bloem. Ook hier in overleg wat de leerlingen graag willen en wat mogelijk is binnen een groep. Ook hier zijn 5 lessen 30 Euro maar in dit geval komen materialen los erbij. In overleg te kiezen. tijden: 19:00-20:30 uur

Spinnen en werken met mengbord

Op woendagavond na de vakantie komt er weer een serie van 5 lessen voorbereiden van wol en spinnen. Dit kan op eigen niveau en voor beginners. We hebben een aantal spinnenwielen in huis, maar al je er zelf een hebt kan je het beste daar op werken. Als je nog niet weet wat je precies voor wiel wilt aanschaffen raad ik aan om eerst wat wielen bij ons uit te proberen en te kijken wat je wensen zijn. Evt. kan je ook een wiel een poosje lenen of (met nieuwere wielen) in de studio tussen de lessen door komen uitproberen.
De lessenserie is 50,= Euro incl een startpakketje van diverse wolsoorten. De lestijd is van 20:00- 21:30 uur.

Workshops: Entrelac, Kantbreien, Verven met vlierbessen of andere planten en sokken breien, breien en haken beginners.

De workshops bespreek ik volgende keer in dit blog, in ieder geval weet je vast wat de plannen zijn.
heb je interesse laat het ons dan weten. Ook als je graag een andere techniek zou willen leren horen we dat natuurlijk graag. 

Geen opmerkingen: