woensdag 1 augustus 2012

gewoon gezellig open ( iedere vrijdag en zaterdag)


Vakantie thuis!

In plaats van een gewone vakantie ben ik deze keer eens thuis gebleven. Ik doe alles rustig aan. Telkens een uurtje in de winkel bezig met het in de vakken leggen van nieuw binnen gekomen garen. 

Lace- of kantbreien

Ook heb ik bijna mijn eerst lace sjaaltje af. Echt heerlijk om te doen! 

Terras

De vrijdagen en zaterdagen dat ik open ben zit ik als het even kan op ons eigen terrasje. Dat is gezelliger voor de mensen in onze winkelstraat, nu zoveel mensen op vakantie zijn. Eerst vond ik het lastig om tot rust te komen want er is altijd nog van alles te doen binnen. Maar al snel merkte ik dat ik dit zelf ook weer heel fijn vond, even de lange "nog te doen" lijstjes aan de kant.

Amsterdam en Artis Fabriek

Verder werk ik aan mijn ideeën voor het kunst collectief de Artis Fabriek in Amsterdam.
Door de vakantieperiode heb ik de mogelijkheid om iedere week een dag naar Amsterdam te gaan. De groep waar we mee werken is heel divers in werk, interesses en de leden komen uit verschillende landen. Dat is heel verfrissend en inspirerend. 

Wetlandscollectie inspiratie uit de Biesbosch en de Oeverlanden.

Ik heb al langere tijd allerlei ideeën met gerecyclede garens en stoffen in mijn hoofd met een ruige uitstraling. Vanaf het begin van mijn studio noem ik dat mijn "Wetlands" collectie, met inspiratie uit de Biesbosch en de Oeverlanden. Doordat Sweet and Simple STuff veel tijd vraagt en best succes heeft komt die kant eigenlijk nooit aan de beurt. Het is dan ook heerlijk om nu een week of 6 deze kant eens te belichten.

In de foto bovenaan die ik vanmorgen op http://toocutethings.blogspot.nl/ vond zag ik opeens een verbinding tussen de twee stylen. Het weven met rest materialen en het gehaakte of gevlochten vloerkleed geven aardig weer wat ik in mijn hoofd had. 

Wat ben jij aan het doen?


2 opmerkingen:

Bibje zei

O wat gaaf zeg die mat!!!!!

sweet and simple stuff zei

Leuk he Bianca! Ik denk dat het gepunched is, met een houten pen net een puntje repen door een jute onderlaag. Ik heb een oud boek over voddenkleden, en in Amerika worden echte kunstwerken gemaakt. Wil het een keer uitproberen. Ook zoek ik nog een foto of voorbeeld van de vroeger gemaakte kleedjes van oude panties, daar hoor ik regelmatig over in mijn studio maar heb er nog nooit een gezien.