dinsdag 30 november 2010

patroon kerstkrans van Zpagetti































Kerstkrans van Zpagetti


Materialen:
Ca. 1000 gram Hoooked Zpagetti
Haaknaald nr 10 of nr. 12
1 rond wit hengsel recycle XL
(bij ons per stuk te koop)

  • Haak ca. 45 steken om het ronde witte hengsel. Maak hiervoor eerst een gewone (schuif) lus en doe die om de haaknaald. Vervolgens pak je de draad door het hengsel en dan pak je met de haaknaald de draad aan de bovenzijde van het hengsel deze haal je door de twee lussen op de haaknaald.Sluit de toer met een halve vaste.
  • Begin de toer met 1 losse. Maak 1 steek in elke steek en sluit iedere toer met een halve vaste steek.
  • Begin iedere volgende toer met 1 losse. Maak vervolgens in alle volgende toeren twee vaste steken in een steek van de vorige toer. Haak door tot het garen op is.
  • succes!

maandag 22 november 2010

Donderdag weer haakcafe en vrijdag vis proeven in de Peulenstraat!

Het laatste haakcafe van 2010 is donderdag  van 19:30 uur -21:30 uur. Kom gezellig met je brei-, haak- of zonder;-) werk een kopje koffie of thee halen. De avond is gratis behalve de koffie of thee, die is voor een goed doel. Nu is dat voor de actie brei mutsjes voor India. Een landelijke actie van Save the Children. http://www.breivoorindia.nl/  Caitlin heeft een patroontje gemaakt om een mutsje te haken. Dit kan je gratis meenemen deze avond.

Vrijdag is er een super gezellige visbakwedstrijd in de Peulenstraat. De straat wordt dan om 15:00 uur afgesloten en er zijn allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. De oude visnetten hangen dan in de straat en je kan gratis de heerlijke vis proeven van de duellerende koks. Ook is er chocomelk, kan je leren vingerhaken of -breien met Hoooked Zpagetti. Het volledige programma komt de volgende keer of je leest het woensdag in het Kompas Hardinxveld.

woensdag 10 november 2010

Groot artikel in Reformatorisch Dagblad

http://www.refdag.nl/achtergrond/consument/hoooked_zpagetti_is_hip_haken_1_513592

Ongelooflijk wat een aandacht! Eerder al een mooi artikel in het Nederlands Dagblad waar ik nog niet eens goed aandacht aan had gegeven op deze blog en nu paginagroot in het Reformatorisch Dagblad.
Het is zaterdag al heel druk geweest, en hoewel er telkens wel enkele kleuren moeilijk te krijgen zijn hebben we een grote bestelling geplaatst die morgen binnen komt als het goed is. Omdat het nieuwe boekje al direct uitverkocht dreigt te raken hebben we dat ook erbij besteld. Vandaag hebben Geesje Mosies van Hoooked en mijn twee top collega's Kim Poelwijk en Tess  van Riet van ECHT STUDIO het tweede boekje op de beurs Kreadoe gepresenteerd. Ik ben zo benieuwd!

maandag 1 november 2010

eco-garens en -stofjes, eco-yarns and -cloth











Vandaag weer op zoek naar geweldige vezels, garens en stoffen op internet. Alles verantwoord, zodat jullie die zoektocht niet hoeven te maken en met alle plezier en een gerust geweten prachtige nieuwe dingen kunnen maken of kopen. Een van de breigarens die we al verkopen is Nimbus van Atelier Zitron. Een enkeldraads superzacht garen van organische wol en gifvrij geverfd. (5,95 per 50 gram)
Looking again for great fibres, yarns and cloth on the Internet. Everything ethical choices, so you all can skip the search and make or buy beautiful things with lots of fun and no hard feelings. One of the knitting yarns we already sell is the super soft biological, chemical free Nimbus Yarn from Germany. It’s a single thread (euro 5,95 for 50 gram)

Daarnaast is de eerste zending van organische katoenen stofjes binnen, ook verantwoord geverfd!
(v.a. 16,30 per meter, 1.50cm breed)
Next to all this our first delivery of organic cotton has arrived! (16,30 euro or more. 1,50 cm wide)


Dit combineren we natuurlijk met Hoooked Zpagetti garen! We zitten nog steeds vol ideeen en gaan lekker door.
This all combined with the up-cycled yarn Hoooked Zpagetti! We are still full of ideas and can’t stop working!

De jonge ontwerpstertjes van de Kinderstudio op donderdagmiddag zijn o.a. breien aan het leren omdat ze ons patroon van een nieuw Zpagetti ponchootje gaan testen. Nu dus alleen de foto, later tegen een kleine vergoeding ook het patroon.
The young designers on the kids studio group are now learning to knit. They are our important test team for a new pattern of a girl’s poncho (caplet) Just a picture for now on the blog. Pattern will be available for a small amount in after testing.